Likhet?

Ja, ok. Det kan möjligtvis vara så att jag har lite extra tid över ikväll. Det kan vara så att jag inte kan koncentrera mig på ergonomi-uppgiften längre just nu. Eventuellt är det så att detta inlägget inte blir det mest filosofiska eller kunskapsfyllande. Men jag tyckte detta var rätt kul, och google gör det så lätt att hitta bilder. För under alla mina år (med betoning på "alla") har jag fått höra av olika människor att jag är lik den, eller lik den. Vissa likheter ska vara värderingar i livet, personlighetsdrag, sätt att tänka och vara, eller rent utseendemässigt. Ni kan ju själv avgöra av bilderna vilka likheter jag tydligen ska ha med dessa figurer:

                           

Fnatt katt

Han är för rolig när han springer sina tjurrusningar, upp i sängen, under täcket, in i garderoben, ut på toaletten och in under bordet i köket. Blivit en mästare på att jaga också, smyger som en tiger och gör små distraktioner som att låtsas lukta på ett stolsben innan han attackerar. Roligast är det när jag har håret nersläppt så att han kan busa runt ordentligt i "djungeln".

Däremot tycker jag det är högst orättvist att katter låter som att de är djupt bedrövade när de knappt har en fis på tvären. När Sid sätter igång att prata, vilket han gör ofta, låter det som att världen går under och jag känner hur mitt hjärta fysiskt börjar spricka i tusen bitar. Så visar det sig at han hittat nåt spännande utanför fönstret, eller vill nå en leksak som ligger utom räckhåll. Det är orättvist.
Ikväll la han sig tillrätta i fönsterkarmen bakom soffan precis innan jag skulle gå till träningen, och tittade på mig med en lååång ledsen blick när jag reste mig för att gå. Det är också orättvist. Jag tror aldrig att jag cyklat hem så fort från träningen nån gång. Löjligt jag vet, men jag kan inte få min logiska hjärna att samarbeta med min känslomässiga.

Har andra massa tankar i huvudet, men det får komma en annan gång när det är lite mer bearbetat. Ibland är det skönt med "säkra kort" som t.ex. Sid, allt ett säkert bloggämne. Inte allt annat som är lika positivt och roligt att skriva om.
Nu ska jag plugga ergonomi. 

Citat

"It is clear that feelings of love, affection, closeness and compassion bring happiness.
 I believe that every one of us has the means to be happy, to access the warm
and compassionate states of mind that bring happiness. In fact, it is one of
my fundamental beliefs that not only do we inherently possess the potential
for compassion, but I believe that the basic or underlying nature of
human beings is gentleness."

Dalai Lama


Uppesittare

Uppe mellan två och fyra, och sov resten av natten på soffan. Är detta uppvärmning inför framtida föräldraskap? Lilla killen förde sånt liv i natt, som han aldrig brukar göra. Satt uppe med honom med oro att något var fel, men verkar bara vara ett inslag av NAS (nattlig akut sällskapsjukhet).

Imåån kommer broschan, det ska bli himla roligt! Misstänker att TVn kommer att vara upptagen på tråkig sport stora delar av kvällstimmarna i helgen så jag får boka in datorn istället.

Stearinljusen är tända så Let the fredagskväll begin!

Höst

Klockan är 19.38 och lamporna i lägenheten är tända. Nu är det höst. Imorgon står ärtsoppa på menyn och på fredag blir det lamm. Som sagt, nu är det höst. Härligt.

Tränade igår, kändes så himla bra. Känns inte lika bra idag dock, men det är det värt. Ser fram emot nytt pass imorgon. Hoppas denna träningsiver kan hålla i sig! Kurserna har inte riktigt kickat igång på riktigt än, så jag ordnar med de uppgifterna jag fått och försöker förbereda mig inför stundande pluggstress.
Men ikväll, ingen stress. Skönt.


(bild hittad på google)

 


Inspiration

Inspirerande dag på jobbet idag. Klarade att både hitta och köra mig + två deltagare till och från IKEA idag. Dutti! Det är alltid som att vara i twilight-zone när jag besöker IKEA, till slut blir jag osäker på om det är i Norge eller Sverige jag befinner mig. Idag var det t.o.m. flera skåningar som jobbade där. 

En av deltagarna kommenterade att mannen som hjälpte oss vid kassan pratade svenska.
"Ja", sa jag, "han är svensk".
Då svarar hon: "Men han är ju svart, han kan inte vara svensk".
VAD SÄGER MAN DÅ? Dags att vara kvicktänkt, pedagogisk för bådas vägnar och artig samtidigt. Som tur var skrattade han och tog det med en klackspark. Men det ledde till ett samtal att vi alla kan se olika ut och så är världen, oavsett var vi kommer ifrån. 

                                      

Avslutade dagen med planeringsmöte med chefen, och jag fick bockat av frågetecken från mina post-it lappar. Härligt! Planer för framtiden börjar skrida till verket, sakta men säkert, och hon sa underbara saker som: "Ja men visst, det tar vi tag i", och " Bra idé", och "Och så måste vi avsätta tid till dig så du får göra det du ska utan att jobba över".

Till helgen kommer broschan...! Hemmagjorda hamburgare och äppelpaj planeras.

 

 

 


Skål

Jag har testat sambons "nya" cross/moped, satt bakpå och kände vinden i håret. Motorn är som en trädgårdklippare men roligt var det!

Men nu är det helg, mer om vardagen en annan gång

Höjer mitt glas, rattar in Doobidoo och säger God helg!

Osorterad smarthet

Osorterade tankar från minnesdagen:
Vi borde ha minnesdagar för alla förlorade människor. Offer för olyckor, inre demoner, krig, sjukdom. Vem är värd hyllning mer än nån annan? Ett barn från Somalia, en oskyldigt drabbad i Pakistan, en affärsman i USA.
Liv som liv.
Oavsett vem som drabbas av någon ohyggligt borde man vara värd samma tanke, samma kärleksförklaring. Oavsett vilket land man kommer från, vilket yrke man har, hur gammal man är, vilket gud man tror på eller vilket kön man har.
Liv som liv.

Patricia DeGenero pratade på TV igår om att proklamera icke-våld istället för hämnd. Smart kvinna.

En annan smart kvinna är Teskedsgumman (märkte ni vilken snygg övergång jag gjorde där?). Hon är skröplig men ack så smart. Smart och klurig. Och rolig. Önskar bara jag kunde göra mer för henne. Tradigt när kroppen sviker. Nu gäller att plocka fram de där djupsinniga tankarna om livet och meningen med allt. Svårt när det blir på riktigt och inte bara en text eller tanke. Men viktigast av allt, att plocka fram skrattet. För det är viktigt att ha kul! Tradig att ha tradigt, och onödigt när man kan ha kul. Vi gör vad vi kan. Eller hur?

Teskedsgumman

Besökt Teskedsgumman i helgen som jag tidigare skrivit om, hon som var sjuk. Det känns bra.
Skriver mer inom kort. Precis kommit hem så nu är det till att installera sig, packa upp, hitta studiehandledning till kurserna, planera jobbdagen imorgon etc.


Gilla läget-premiär

Idag kände jag mig upprymd när jag gick från jobbet, trots massa att göra och massa lösa trådar är det en bra känsla av att allt blir bra. Vissa saker faller på plats, andra förändras. Men det blir bra. Och det är bra.

Nu tänkte jag skriva om hösten men vad ska skrivas som inte redan är sagt och tänkt? Är den redan här, jag är inte färdig med sommaren, usch så mörkt det är, usch så kallt det är, usch som det regnar. Nä, nu njuter vi av våra årstidsskiftningar. Alla fina färger. Friska luften. Allt det goda som naturen behöver och får. En anledning att tända lys och höja mysfaktorn hemma. Plocka svamp. Laga goda grytor och dricka gott vin till. Vi bor i Norden (tänkte först skriva Sverige men hmmm... tja, det gör ju faktiskt inte vi). Då har vi olika årstider. Vissa är lite kallare, mörkare och blötare än andra. Så är det. Gilla läget. 
(tror det var första gången jag användet det uttrycket, men passade ganska bra i sammanhanget.)
(hur ska man egentligen skriva i en parentes, ska det vara stor bokstav först?)

Har jag berättat att jag banne mig fick lov att läsa den tredje distanskursen trots att den har obligatoriska träffar? Jag ska få lov att delta på webseminarium istället. Strålande!
Landet Brunsås har börjat igen, även detta faktum är strålande. Jag gillar både upplägget och innehållet.

Med risk för att inte minnas namnet helt korrekt, ny reklam i Norge: Deodorant med Moving Sense, som känner av när du blir fysisk aktiv. Utan vidare kommentarer måste jag bara återigen ge beröm till väl investerade pengar och tid.

Lätt som en plätt

Ny reklam i Norge: En väldigt glad kvinna med rött läppstift som står i köket och meddelar att nu är det så lätt att göra omelett. Hon tar fram ett paket, typ som ett halvt mjölkpaket, skakar det och häller ut i pannan. "Och sen kan man bara tillsätta det man vill, kryddor, grönsaker, mjölk etc."
OooOOhhh så smidigt och lätt det blev nuu att laga omelett! Pust, jag som innan var tvungen att öppna kylen, ta ut ett par ägg och kläcka äggen i pannan.
Jag är så lättad att dessa fantasirika människor lägger ner så mycket tid i att fundera ut så smarta lösningar för oss vanligt dödliga! Förutom att säkerligen betala överpris för samma sak som att köpa ägg, får jag alldeles säkert lite extra e-medel på köpet, mums. Nu vet jag att vårt samhälle är på rätt väg, när man investerar så mycket tid i såhär viktiga lösningar.
Cancer? AIDS? Psykiska sjukdomar? Diabetes? Kommunikationshjälpmedel för personer utan verbalt språk och rörelseförmåga? Alzhiemers? Fred i världen? Nä nä, omelett i paket - thats the shit. Nu har man äntligen fattat grejen och prioriterar rätt. Kostnadseffektivt. Jepp. Viktigt att hitta de viktigaste lösningarna först. Omelett.Thats the shit.

RSS 2.0