Baba nam Kevalam

Jag veet...! Jag borde skriva hur vi haft det på resan, tokigheter som hänt och underbara saker vi med om.
Kort: Första dagarna bodde vi på hotell i Kota Kinabalu. Gick på marknader, shoppade, åt god mat, solade vid poolen, åkte ut till Manukan ön. Veckan nr 2 blev vi upphämtade och körda till Nuhulun Retreat House för yoga resan. Där var Didi vår ledare och hon ordnade allt suveränt! Didi är en yogisk nunna, och en lugn, jordnära, kompetent, klok och rolig människa.Vi hade yoga 2ggr om dagen, med meditation, djupavslappning. Vi åt fantastisk vegetarisk detox mat, och var på utflykter till bl.a. Mount Kinabalu, vattenfall, djurpark och fick massage. Några kvällar hade vi föreläsningar bl.a. om kost och meditation. Vi bodde mitt i regnskogen med alla världens djur och växter. På kvällarna dundrade det av ljud för skogen, växterna och alla möjliga djur. Vi hade sällskap av katter, hönor, fjärilar, malar, insekter, skalbaggar etc. Två gånger upplevde vi monsunregn. Varje morgon startade med sång och gitarrspel av Didi, och så gjorde vi andningsövningar och drack varmt citronvattten med salt i (bra för detoxen). Det var en blandning på människor, 10st, i olika åldrar och med olika erfarenheter. En snabb sammanfattning, men mer kommer efterhand.
Tankar om förändringar i vardagen föddes, och jag hoppas kunna följa upp dem. Jag kan förhoppningsvis också göra fler inlägg med mer ingående om resan, och kanske lite bilder men just nu får detta räcka. Vardagen pockar på och jag måste anpassa den med mina nya tankar. Viktigt med prioritering och medveten vila. Viktigt med balans.


Orättvisst

Jag ska inte skriva något långt inlägg. Igår var det en tuff begravning. Ord räcker inte för att skriva om det, inte heller känns det rätt att utannonsera något så personligt som en begravning är.

Däremot skriver jag om en reflektion. Reflektion om en felstavning på FB. "Livet är orättvisst". Ja visst kan livet upplevas orättvist. Och visst kan livet upplevas ovisst. Så kanske detta inte var en felskrivning trots allt, utan en sammanskrivning av två tunga ord under en tung period. Orättvist, och ovisst. Orättvisst.


RSS 2.0