Milano

Jo, det var faktiskt en helt fantastiskt resa. Överraskad?

Vi hade ca 15 grader med en hel del sol, bodde i lägenhetshotell som var väldigt fräscht. Vi ordnade därför med frukost själva och slapp den italienska kaffe och kaka-frukosten. Köpte med oss en hel del ost och salami hem, mums!

Första dagen var vi på La Scala. Det är helt otroligt magiskt! Jag bara stod och tittade, och tittade och tittade. Och detta var innan föreställningen börjat! Så vackert och utsmyckat. Vi blev följda till vår balkong av en man i svart med stor guldkedja, han låste upp dörren för oss in till vår balkong. Kände oss som kungliga! Föreställningen var en dansföreställning om olika perioder i en ung kvinnas liv. Trots sång på italienska som vi inte förstod något av, var även föreställningen fantastisk. Efteråt, på väg till hotellet, tog sambon är glass. Hemmagjord italiensk glass. Det såg väldigt gott ut.
Nästa dagen passade vi på att turista runt, innan vi begav oss till San Siro. Milano är en stad där det byggs mycket, höghus efter höghus är på väg uppåt. Det moderna Milano blandas med byggnader, slott och ruiner från gamla dagar, och därimellan finns china town, "soho" etc., så det finns verkligen något för alla. Trots det måste jag säga att Florens fortfarande är min favorit av de italienska storstäder vi varit i.
San Siro var ju såklart en upplevelse i sig själv, zoomade in på Zlatan när han värmde upp, tog bilder på svenska flaggan på läktaren och kände mig väldigt "jag gillar fotboll och speciellt Zlatan"-ig, vilket är oerhört ovanligt för mig. Publiken är så himla intressant att titta på, så det var svårt att följa med på matchen. Men det var nog tur det, för trots Zlatans mål (vi e från samma stad!) förlorade dem.
Den kvällen åt vi middag på en familjerestaurang som från gatan bara såg ut som ett hål i väggen. Sambon tyckte det "kändes rätt" så vi gick in, och rätt var det! Maten var suverän, och stämningen i restaurangen var så skön med blandning av stammisar och turister.
Sista dagen hann vi med sista turistrundan och lunch på ekoställe (jättegott som Mat Tina hade sagt), innan vi begav oss hem till vår älskade katt (som för övrig var tok-kelen, verkade som att han var lika gald att se oss som vi var att se honom).

Utvalda bilder finns på FB.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0